2024. Április 28., vasárnap
Valéria névnapja

A magyar Maldív szigetek: a csepeli Kavicsos-tó

2023-06-03 19:24 | Nézettség: 1879
Sokan mondják, higy a csepeli Kavicsos-tó egy természeti ékszer a város szívében, vagy hívják a magyar Maldív. szigeteknek is. Budapest egyik rejtett kincsére, a csepeli Kavicsos-tóra irányítjuk most figyelmünket.

Ez a gyönyörű tó egyedülálló hely a városban, amely természeti csodájával és nyugodt környezetével hívogatja a látogatókat. Épített és természetes elemek harmóniája jellemzi, és a turisták számára kiváló lehetőséget nyújt a pihenésre és a kikapcsolódásra.

A csepeli Kavicsos-tó a Csepel-szigeten található, Budapest XXI. kerületében, Csepel városrészben. Elhelyezkedése könnyen elérhető a város központjából, akár tömegközlekedéssel, akár gépjárművel érkezünk. A tó területe mintegy 12 hektár, és lenyűgöző látványt nyújt a körülötte lévő zöld területekkel.

Az érdekességek között szerepel a tó kristálytiszta vizének természetes eredete. A tó egy kitermelt homokbánya helyén alakult ki, amelyet később a természet visszafoglalt. A homokkitermelés során kialakult mélyedés a tó mélységét adja, amely akár 10 méter is lehet. 

A Csepeli Kavicsos Tó környezetét számos sétány és zöld terület veszi körül, amelyek tökéletesek a piknikezéshez vagy a séta szerelmeseinek. A természeti szépségek mellett a tó környékén található játszóterek és sportpályák is lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek és a sportolni vágyóknak a kikapcsolódásra.

Nézd meg a tóról készült 4K drónvideónkat! 

A turisták számára a Csepeli Kavicsos Tó ideális célpont, hogy elmeneküljenek a város zajától és megpihenjenek a természetben. A nyári hónapokban a tó partja népszerű úti cél, és sokan érkeznek ide, hogy kikapcsolódjanak a strandon vagy élvezzék a vízi sportokat. A téli időszakban a jégpálya vonzza a látogatókat, akik élvezhetik a korcsolyázást a természetes jégen

A magyar Maldív szigetek: a csepeli Kavicsos-tó