2024. Április 27., szombat
Zita névnapja

Andalúz gyöngyszemek - Ronda

2023-07-02 09:04 | Nézettség: 284
Andalúziában járt az éhes utazó. Utunk során számos csodálatos helyen jártunk és ezeket a gyögyszemeket mutatjuk be nektek az Andalúz gyöngyszemek sorozatban. A a sorozat első részében Rondába látogatunk.

Ronda Spanyolország egyik legismertebb és leglátványosabb városa a dél-spanyolországi Andalúzia tartományban. A város egy magas hegytetőn terül el, és lenyűgöző kilátást nyújt a környező vidékre. Ronda híres hídjairól, ősi épületeiről és történelmi jelentőségéről.

Ronda történelme ősidőkre nyúlik vissza, és a föníciaiak alapították az i. e. 6. században. A város később a rómaiak, a visigótok és a mór hódítók uralma alá került. A mór uralom idején Ronda egy fontos stratégiai helyszín volt a hegyvidéki Andalúzia ellenőrzéséhez.

Az egyik legismertebb jelképe a városnak a Puente Nuevo híd, amely két szakaszból álló hatalmas híd, és 120 méteres mélységből ível át a Tajo-szakadék felett. Ez az ikonikus szerkezet lenyűgöző kilátást nyújt a mélységre és a környező tájra.

Ronda további nevezetességei közé tartozik a Plaza de Toros, a város ikonikus arénája. Ez a legrégebbi aréna Spanyolországban, és rendkívül népszerű a bikaviadalok szerelmesei között. Az arénában múzeum is található, amely bemutatja a bikaviadalok történetét és hagyományait.

Andalúz gyöngyszemek - Ronda

A történelmi negyedben sétálva felfedezhetjük az arab stílusú épületeket, a szűk utcákat és a hangulatos tereket. A város központjában található a Ronda-i óváros, amelyet a középkori városfalak vesznek körül. Itt található az Arab fürdő, amely az egyetlen még fennmaradt mór fürdő Spanyolországban.