2022. május 18. szerda Alexandra, Erik

Napkelte: 5:03 Napnyugta: 20:18

CHF CHF 370,73000
EUR EUR 387,50000
USD USD 369,40000

Ön nincs bejelentkezve, kérjük jelentkezzen be:

 

Az éhes utazó szeret enni és szeret utazni. Az éhes utazó látni akar, folyamatos időszűkében van, finom ételekre, kellemes éttermekre és szép helyekre kíváncsi. Az éhes utazó szereti a kényelmet, a jó kiszolgálást, a csodálatos látnivalókat, kuriózumokat. Az élményt!

Weboldalunkat Nektek, a többi éhes utazónak hoztuk létre. Saját élményeinken keresztül szeretnénk bemutatni Magyarország különleges tájait és az általunk felfedezni kívánt vendéglátóhelyeket. Gasztronómia és utazás – gasztrokalandok magyar tájakon.

Gasztro

éhes utazóNem vagyunk gasztronómiai szakemberek, sem képzett sommelier-k. Nem értünk a sütés-főzés tudományához. Egyszerű fogyasztók, vendégek, látogatók vagyunk, akiknek az étkezés nem csupán fiziológiai szükséglet, hanem szórakozás, társadalmi esemény. Szimplán jól akarjuk magunkat érezni.  Szeretjük élvezni az ízeket, a kiszolgálást, az éttermi összhatást, és igyekszünk összegyűjteni a zavaró, nem tetsző dolgokat is.

2013 őszén került a kezünkbe a Népszabadság TOP50 étterem kiadvány. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy végiglátogatjuk a kiadványban szereplő éttermeket. Gasztrotúránk első pár állomása után döntöttünk arról, hogy a tapasztalatainkat megosztjuk az érdeklődőkkel. Ez vezetett az éhes utazó elindításához. Beszámolóink személyes élményen alapulnak, egy adott napon, adott étteremre vonatkozóan. Mentalitásunkból adódóan, sosem olvashattok olyat, hogy "rossz étterem", maximum a fejlesztendő vagy számunkra nem tetsző részleteket mutatjuk be. Amennyire tőlünk telik, objektíven.

Utazás

Tengerszemek Magyarországon? Erről egy másfél évvel ezelőtt még nem tudtunk. De szerintünk vagyunk még egy páran így ezzel az országban. Kicsi utánajárással feltérképeztük a tengerszem helyzetet és csináltunk egy körtúrát. Csodálatos természeti kincsek, melyek turisztikai szempontból nincsenek kiaknázva. Méltatlanul kevéssé ismerjük ezeket, holott a Megyer-hegyi, vagy a Rudabányai tengerszem látványa európai mércével nézve is kiemelkedő élményt nyújt.  Nem véletlen, hogy első utazási cikkünk a tengerszemekről szól. Célunk az ország természeti vagy egyéb turisztikai látványosságainak népszerűsítése, megismertetése látogatóinkkal. Mindemellett a túrákhoz étteremtippeket is adunk a megéhező utazóknak.

éhes utazó mottó

Éhes utazó