2024. Április 20., szombat
Konrád, Tivadar névnapja

3 plusz 1 kihagyhatatlan gasztrokaland

2018-01-27 23:50 | Nézettség: 292
3+1 rendszeresen megrendezésre kerülő, ám mégis változatos gasztronómiai programot gyűjtöttünk össze. Kipróbálása ínyenc utazóknak kötelező!
3 plusz 1 kihagyhatatlan gasztrokaland

1. Finomat, stílusosan. Vidéken. – SVÉT éves közönségtalálkozó

A SVÉT, vagyis Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalom 8 étterem, 8 séf összefogásával indult 2012-ben. Olyan vidéki éttermek, olyan vidéki séfek alkotják ezt a változó létszámú közösséget, akik – ahogy vallják – a „szívből jövő vidéki vendéglátásban” hisznek. És nem csak hisznek, magas szinten művelik is azt. A változó helyszínű éves nagyrendezvényen minden SVÉT tag képviselteti magát, külön erre az alkalomra készült szívből jövő finomságokkal. A rendezvény házigazdája a SVÉT láncolat egyik tagja. 2018-ban az egri Macok Bisztró és Borbár szervezésében a Bolyki Szőlőbirtokon fedezhetjük fel a vidék ízeit.

Stílusos Vidéki ÉTtermiség
2. Étterem hét

Luxus, elérhető áron – avagy ismerj meg minél több TOP éttermet. A hazánkban is évek óta méltán népszerű rendezvény az ÉTTEREM HÉT, mely különleges kínálattal vonzza a vendégeket közép- és felsőkategóriás éttermekbe. Az évente 2 alkalommal megrendezésre kerülő program alkalmával ugyanis a vendégek 3 fogásos menüt fogyaszthatnak el Magyarország TOP éttermeiben, mindössze 3300 forintos áron. Asztalfoglalás kötelező!

Éttermi hét

Hirdetés

3. Jankovich kúria havi rendszeres gasztrokalandja

Gasztro-kaland kulináris idegenvezetővel. Budapesttől alig háromnegyed órányira, Rácalmáson találjuk ezt a nagyon szerethető wellness szállodát, még szerethetőbb konyhával. A szálloda nem csak Duna parti fekvésével, gyerekmentes hétvégéivel, vagy szaunaprogramjaival veszi le a vendéget a lábáról… Havi rendszerességgel gasztronómiai kalandra hívja az ide látogatókat. A tematikus kalandozás mellé finomabbnál finomabb falatokból álló menü, és szakavatott gasztro-idegenvezető dukál.

Jankovics gasztrokaland

4. Ha piknik, akkor Nomád Hotel!

Ha piknik, akkor Nomád Hotel! Immáron ötödik alkalommal rendezik meg idén nyárelőn a Glamping Pikniket a noszvaji Nomád Hotel & Glamping-ben. A SVÉT mozgalom zászlaja alá szerveződő rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ahogyan a „svétes” rendezvényeken ez megszokott, vidéki prémium éttermek kínálatából szemezgethetünk, mindezt egy békebeli hangulatú pokrócos, lassulós piknik keretei között. A jó hangulat és a finom falatok garantáltak.

Glamping picnik

A képekre kattintva eljuthatunk a rendezvények weboldalára, ahol további bövebb információkhoz juthatunk a rendezvényekkel kapcsolatban. 


Fotók forrása: rendezvények weboldala