2024. Április 25., csütörtök
Márk névnapja

5 plusz 1 elegáns üzleti reggeliző Budapesten

2018-02-07 22:16 | Nézettség: 1363
Budapest bővelkedik szebbnél szebb tradicionális és modern reggeliző helyekkel, ahol akár üzletfelünkkel is elkölthetünk egy kellemes reggelit. Ennek ellenére a bilaterális üzleti reggeli kevésbé elterjedtek az üzleti szféráben mint az üzleti ebédek, pedig számos előnye lehet az üzleti ebédekkel, vacsorákkal szemben. Hogy kedvet csináljunk az üzleti reggelikhez, összegyűjtöttünk 5+1 megfelelő helyet üzleti reggelihez.
5 plusz 1 elegáns üzleti reggeliző Budapesten

Az üzleti ebéd mint üzletfelek között kommunikációs"csatorna" nagyon elterjedt formája az üzleti kommunikációnak. Sok esetben egy üzleti ebéd alkalmával kívánjuk meggyőzni partnerünket az ajánlatunkkal kapcsolatban, vagy megismerni egymás érvelését, de nem ritka, hogy hosszútávú együttműködések vezetői szintű "hathavi" státuszát is éttermi köntösbe bujtatjuk.

Érdekes módon a bilaterális üzleti reggelik kevésbé népszerűek, pedig számos előnyük van. Az első mindjárt, hogy az agyunk sokkal frissebb, koncentrációs képességünk is nagyobb a nap indulásakor.(Persze sokaknál csak az első kávét követően - ezt nem árt figyelembe vennünk.) Az üzleti reggeli nem töri meg a nap lendületét, mint az üzleti ebéd, ahol el kell hagynunk a munkahelyi bázist. Nem beszélve arról, hogy megfelelő helyszínválasztással -ha az a lakhelyünk és a munkahelyünk közötti útvonalon van - időt is spórolhatunk magunknak, hiszen így kevesebb az utazásra fordított idő.  Pláne, ha figyelembe vesszük a budapesti közlekedési viszonyokat is. Emellett a reggeli egyszerűbb étkezés, mint az ebéd, így maga az étkezés nem veszi el az időt a megbeszélés fő témájától.

Persze nem árt óvatosnak lennünk a helyszín választással kapcsolatban: figyeljünk a reggeli nyitva tartásra, foglaljunk előre asztalt, elkerülve a kellemetlen helyzetet, hogy 10-20 percet szobrozunk az étterem előtt partnerünkkel. Az étlapot tekintsük át előre, készüljünk fel partnerünk gasztronomiai szokásaiból, hogy neki is konfortos legyen az étlap és tudjon választani magának. Döntsük el, hogy milyen üzleti reggelit szeretnénk: hivatalosat, félhivatalosat vagy informálisat, ezt is vegyük figyelembe a helyszín választásnál.

Összegyűjtöttünk 5+1 potenciális éttermet, kávéházat, ahol lenyűgözheti, meggyőzheti partnereit egy reggeli keretében.

 

1. New York Café 

A 19. század végén nyílt meg a körút egyik legimpozánsabb épületében a New York Kávéház, mely szintén a budapesti kulturális élet meghatározó központja volt. A „Világ Legszebb Kávéháza” címet 2011-ben és 2013-ban is elnyerő, eredeti pompájában tündöklő kávéházban délelőtt 8 és 11 között fogyaszthatunk el elegáns üzleti reggelit. A klasszikus büfé- és tojásreggeli menü mellett, a külföldi vendégek igényeit is kielégítő fogások közül is választhatunk. Bár a New York Café a magasabb árfekvésű vendéglátóhelyek közé tartozik, mindenképp az impozáns környezet és a luxus szintű kiszolgálás mindenképp megéri, ha le szeretnénk nyűgözni üzleti partnereinket.

New York Café

2. Centrál Kávéház

„Tradíció és korszerűség.” - ez fémjelzi a belvárosi patinás épületben működő, impozáns Kávéházat, melynek története a 19. századra nyúlik vissza. A Centrál Kávéház Budapest kiemelkedő szellemi, irodalmi központjaként üzemelt a századelőn, egészen a II. világháborúig. Tradicionális kávéházi jellegét a ’90-es évek végén nyerte vissza, hisz üzemeltetőjének nem titkolt szándéka újjáéleszteni a Kávéház 100 évvel ezelőtti szellemiségét. Majdnem délig fogyaszthatunk a kiváló reggeli fogásokból, és ha ez nem lenne elegendő, akár ebédre is maradhatunk

Centrál Kávéház

3. Villa Bagatelle

A belvárosi nyüzsgéstől távolabb, Budán, hegyvidéki környezetben találhatjuk meg a városszerte híres Villa Bagatelle-t. A saját pékséggel dolgozó, 2010 óta működő családi vállalkozás megbízható minőséget képvisel. Az elegáns villa első emeleti Bistro-jában egész nap fogyaszthatunk reggelit. A francia, magyar és német ízeket idéző fogásokat prémium minőségben készítik. A cosmopolita belvárosi helyekhez képest jóval családiasabb légkör, hegyvidéki hangulat jellemezheti a Villa Bagatelle-be szervezett üzleti reggelit. A minőségi ételek, az otthonosság és a nyugalom mellett a hely minden részletre kiterjedő professzionalitása biztosítja az üzleti reggeli sikerességét.

Villa Bagatel

4. Émile

Egy másik hegyvidéki reggelizőhely az Émile. A szintén századeleji építésű, pasaréti villépületben létrehozott elegáns étterem koncepciója szerint minden magán-, és üzleti jellegű igényt ki tud elégíteni, így akár délutáni gyerekzsúrt, akár üzleti reggelit, vagy családi ebédet tervezünk, tökéletes választás lehet. Az impozáns épület kertje is különleges hangulatot biztosít.

 

Emile

5. Pest-Buda Vendéglő

A kockás abrosz eleganciája. A Budai Várban, közvetlenül a Mátyás templom mellett, csodálatos környezetben helyezkedik el a nagymama konyhájára alapozó étterem. A régi idők hangulatát idéző enteriőr mellé a hagyományos magyar ízek jellemzik még a reggeli menüt is, hiszen nem sok olyan étterem van, ahol tojásos lecsóval indíthatjuk a napot. A külföldi – Magyarországgal még csak ismerkedő – üzleti partnereinkkel bátran látogassunk el a Pest-Budába. Aki érdeklődik a magyar gasztronómia iránt, az ebben a különleges atmoszférájú étteremben, magas minőségben, hagyományos recept alapján készített ételeket fogyaszthat reggelire is

Pest-Buda Vendéglő

+ 1 Zoska Reggeliző Kávézó

A Zoska fiatalos és más, mint a többi. Reggelire specializálodott. Asztalfoglalás sincs - mindig szívesen látnak. Ez azért hordoz némi kockázatot az üzleti reggeli kapcsán, de ahogy hirdetik magukról: "Nem számít, hogy édes vagy sós reggeliket kedvelsz, nagy vagy kis adagokat, hagyományos ízeket vagy a világkonyha remekeit, nálunk biztosan találsz kedvedre való napindítót."
A kávézó kiválóan alkalmas lehet Start up megbeszélésekre, meggyőzni a befektetőket zseniális ötleteinkről vagy informalis egyeztetésekre. Érdemes kipróbálni!

Zoska

A képre kattintva eljuthatunk az éttermek hivatalos oldalára, ahol további részletesebb információkat szerezhetnek az árakról, a foglalási lehetőségekről. Jelen felsorolás sorrendje a véletlen műve, nem jelent prioritási sorrendet, a rövid összefoglalóval csupán az érdeklődést kívántuk felkelteni, ki-ki szemezgessen kedvére az általa izgalmasnak talált információk alapján. Listánk nem tekinthető teljeskörűnek sem.


Fotók forrása: az éttermek weboldala