2024. Április 24., szerda
György névnapja

5 plusz 1 nem mindennapi szállás Magyarországon

2018-01-26 17:51 | Nézettség: 789
Luxus a lombok között, plazma TV egy jurta sátorban. Szállások cirkuszi teherautón vagy egy átlátszó buborékban. Különleges élmények várhatnak ránk. Nem mindennapi szálláshelyekből szemezgettünk!
5 plusz 1 nem mindennapi szállás Magyarországon

Nézzük hazánk különleges szállásait!

 

1. Modern hegyvidéki életstílus

A Mátra szívében található a környék stílusjegyeit őrző, de egyben a modern építészet képviselő vendégház. Szaunák, helyi alapanyagokból készült finom ételek hegyvidéki elegancia várja a látogatókat, akik a hegyvidéki panorámát kültéri meleg vizes dézsában ülve csodálhatják.

Montem

2. Stílusos luxuskempingezés

A glamping francia eredetű mozgalom, melynek már Magyarországon is jó ideje hódolhatunk.  A glamúros kempingezés nem más, mint a természet lágy ölén kempingezés élményének luxus szintre emelése. Noszvajon ezt is magas szinten művelik. Többféle szállás közül választhatunk: buborékból nézhetjük a csillagos eget, lakhatunk jurtában, vagy választhatunk egy romantikus bungallót. A madárcsicsergős relax garantált.

Nomád Hotel

3. Mókus-völgyi álom

Különleges glamping szállásokat találhatunk a Mecsekben is. A Mókus-völgy mesebeli fantáziavilágba kalauzolja a látogatóit. Három különböző, egyedi módon felújított szállás közül választhatunk. Legyen az fakitermelő teherautó, vagy cirkuszi kocsi a természet lágy ölén, tökéletes kikapcsolódást nyújt a város zajától távol.  

Mókus-völgy

4. Lombház az Őrségi Nemzeti Parkban

A lombházból kis ösvényen jutunk el dús koronák között a házhoz tartozó teraszra, ahonnan pihenőszékből szemlélhetjük a páratlan szépségű andalúz lovakat a naplementében. Az Őrségben található lovasfarmon többféle szállás közül választhatunk, de kétség kívül a legkülönlegesebb élményt a lombház nyugalma biztosítja.

Kerca biofarm

5. Jakuzzival a csendre optimalizálva

Lombház egy másik megközelítésben. Luxus a noszvaji tóparton. Gyerek- és kisállatmentes, négycsillagos kényeztetést ígér a Treehouses Flyinghomes. Négy luxuskivitelű és felszereltségű tágas apartman várja a csendre és nyugalomra vágyó utazókat. Panorámás szauna, mennyei reggeli az ajtó előtt, a teraszon privát jakuzzi és 100% kikapcsolódás jellemzi az izgalmas szálláshelyet.

Treehouses

6. Romantika és művészet

A zalai dombok között egy kis faluban találtunk rá a művészetre szomjazó utazó mesebeli oázisára. Egy író és gitárművész pár hosszú évek alatt kialakított egyedi szálláshelyén – ahogy mondják – semmi sem olyan, mint a megszokott. Autentikus falusi környezetben baldachinos ágy, különleges művészeti alkotások, gitárszó és a falakon, bútorokon színes mintákon keresztül megelevenedő mesék várják az ide látogatókat.

Vindornyalaki Mesék Falva

 

A fenti szálláshelyek az ország különböző részén találhatók. A képre kattintva eljuthatunk a szálláshely hivatalos oldalára, ahol további részletesebb információkat szerezhetnek az árakról, a foglalási lehetőségekről, magukról a szállásokról és a kapcsolódó szolgáltatásokról. Jelen felsorolás sorrendje a véletlen műve, nem jelent semmien prioritási sorrendet, a rövid összefoglalóval csupán az érdeklődést kívántuk felkelteni, ki-ki szemezgessen kedvére az általa izgalmasnak talált információk alapján. Listánk nem tekinthető teljeskörűnek sem.

Fotók forrása: a szálláshelyek weboldala