2024. Április 26., péntek
Ervin névnapja

Bekaptuk a Horgot!

2017-10-23 14:13 | Nézettség: 245
A szekszárdi borvidéken eltöltött néhány napos kiruccanásunk során fedeztük föl ezt a Szálka községben található, hal- és vadételeiről elhíresült éttermet, mely prémium minőségű, helyi alapanyagokból készült ételeket kínál az erre látogató éhes utazóknak.
Bekaptuk a Horgot!

Horog étterem Szálkán

A sváb gyökerekkel rendelkező Szálka község közepén található, az aktív horgászvízként is szép számmal látogatott Szálkai tó. A tó különleges szépsége adja a község karakterét. Éttermünk a tó partjától néhány méterre található. Megjelenésre az étterem illeszkedik a falusias környezetbe, nagy terasszal, parkolóval rendelkezik.Az ízléses szezonális dekorációval díszített bejáraton áthaladva,az étterembe belépve, ezen az októberi hétvégén - nagyobb társaságok foglalására készülve - hosszabb, terített asztalok fogadnak minket. A hosszú asztalok körül baráti társaságok és ünneplő családok ülnek, a kandalló melletti sarokban egy idősebb úr gitározza a mindenki számára ismert slágerek dallamait.


Horog étterem

Az étlap szezonális (chef ajánlata) és állandó menüből áll. Az étlapon mind az előételek, mind pedig a levesek, főételek tekintetében meghatározóak a hal- és vadételek, de ezek mellett az idelátogató klasszikusabb fogásokat is talál.


Gemenc whiskeyTekintettel arra, hogy Szálka sváb betelepülésnek köszönhetően jött létre, az étteremben készített ételek is hordozzák a sváb gasztronómia jegyeit. Nyulat, vaddisznót, fácánt, szarvast, fogast és harcsát is ehetünk, de ugyanúgy találkozhatunk az étlapon csirkemellel vagy sertéshúsokkal. Mindezt alapvetően a sváb hagyományok szerint készítve. A gasztrotrendek és a hagyományőrzés tökéletes ötvözését mutatja, hogy míg az étlapon találunk túrós csuszát, sertéscsülköt, vagy borjúpaprikást, addig ugyanúgy kínálnak szarvasburgert, sertéspofát, vaddisznó terrine-t, vagy crémebrulée-t, de fogyaszthatunk olyan különlegességet is, mint a harcsa brassói, vagy a mákos-meggyes túrógombóc.

Egy apróságot javasolnánk mindössze megfontolni. Tekintettel arra, hogy az étterem családi ünnepségek helyszínéül is szolgál, a gyermekmenü tovább színesíthetné az étlapot.

Az italok tekintetében fontos kiemelni, hogy a borválaszték a szekszárdi borvidék kisebb, közepes pincészeteinek boraiból áll, körülbelül 30-40 féle tétel közül válogathatunk. Ezen kívül megkóstolhatjuk a magyar whiskey-t, mely a közeli Pörbölyön található Gemenc Whiskey manufaktúrából származik.

Az étterem a klasszikus éttermi szolgáltatásokon kívül delikáteszt is üzemeltet, melyben helyi termelők kézműves termékeit vásárolhatják meg a vendégek, látogatók. Látogatásunkkor többek között méz, lekvár, chips és házi müzli kínálattal rendelkeztek.

Horog étterem

Az étterem honlapját látogatva számos egyéb programlehetőséggel is találkozhatunk, mint a horgászat, vadászat, és strandolás. Ha pedig több napra tervezünk a környéken, még szállástippekkel is ellátnak minket.

Remek hangulatú, modern hagyományőrzés, finom ételekkel és kedvességgel. Mindenképp ajánljuk.

http://horogetterem.hu/home/