2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső névnapja

Gambas Pil Pil - rákok fokhagymás chilis olajban | Andalúziában jártunk

2023-01-03 08:00 | Nézettség: 1814
Egy barátomnál jártunk Andalúziában, Fuengirolában, ahol épp belecsöppentünk egy gasztro fesztiválba. Minden nap fix előre bejelentett áron, ami 3,5 EURO volt az adott étterem erre az alkalomra készített specialitását lehetett megkóstolni egy pohár üdítő, bor vagy sör kiséretében. Naponta több éttermet is kipróbáltunk és pontoztunk.

Ezek után kaptunk kedvet Győző barátommal, hogy elkészítsünk egy helyi specialitást, mely a Gambas Pil Pil nevet viseli, és szinte minden helyi komolyabb étterem előétel szekciójában megtalálható.

Nézd meg a közös főzésünkről készült videót, melybe andalúziai utazásunk néhány állomása is belekerült.

 

 

Gambas Pil Pil és a hozzávalók

A Gambas Pil Pil otthoni körülmények között is könnyen elkészíthető és az alapanyagok is beszerezhetők Maygarországon is. A Gambas Pil Pil neve utal az összetevőkre, hiszen a Gambas garnélarákot jelent, az "al pil pil" pedig egy baszk szólásmondás, és azt jelenti, hogy lassan. Ennek persze ellentmond, hogy az étel elkészítése nem több mint háromnegyed óra és ebbe az időbe már az előkészületeket is beleszámoltuk. 

Gambas Pil Pil - rákok fokhagymás chilis olajban | Andalúziában jártunk

Hozzávalók (3-4 főre)

  • 700 g garnélarák
  • 20 - 30 gerezd foghagyma
  • petrezselyem
  • 5-8 szem koktélparadicsom
  • 5 dl olívaolaj és 125 g vaj
  • pil pil fűszerkeverék (chili paprikával is helyettesíthető)
  • só, bors ízlés szerint