2024. Április 24., szerda
György névnapja

Központban

2017-11-05 21:31 | Nézettség: 269
Már másodszor érkeztünk egy hétköznapi szabadnapon ebbe az étterembe, amit egy évekkel ezelőtti Népszabadság gasztro különkiadásból ismertünk meg. A 3 felnőtt 4 gyerek felállás nem okozott gondot, egy kis boxban kaptunk helyet. Azt egyből megállapítottuk, hogy egy család és gyermekbarát helyről van szó.
Központban

Újpest-Központ metrómegállótól pár lépésnyire találjuk ezt a városi nyüzsgésbe is igazán beleillő stílusú, de mégis inkább családias hangulatú éttermet. Ha röviden kellene jellemezni, ez egy budapesti bisztrotrendekhez illeszkedő finom fogásokat, elérhető áron kínáló hely, ahol reggelit, ebédmenüt is fogyaszthatunk. Talán a helyszín adottsága is hozzájárul, hogy az étterembe belépve találkozhatunk olyan családokkal, ahol az anyuka, míg egyik kezével a levest kanalazza, másik kezével kisbabáját ringatja, és éppúgy törzsvendégnek tűnő kisebb társaságok a pultnál,whiskey-t kortyolgatnak. Számomra érdekes az összhatás, de nem zavaró, és egy klasszikus értelemben vett bisztróhoz ez hozzá is tartozik, hisz a bisztró „gyors étkezési lehetőséget biztosít szűk választékkal”, „olyan – az étteremnél jóval egyszerűbb – vendéglátóhely, melyben jót lehet enni-inni”. Nos ezen jellemzők közül biztosan igaz, hogy jót lehet enni. Minden általunk rendelt fogás (szinte az egész étlap) ízletes és épp megfelelő mennyiségű volt. Biztosan igaz, hogy jót lehet inni is. Ízesített limonédék gyümölcsökkel, sokféle tea és kávé, változó kínálatban kézműves sörök és kisebb magyar pincészetekből származó borok, magyar gyöngyöző bor, koktélok és még sorolhatnám, mennyi féle ital áll rendelkezésükre a szomjas vendégeknek. Az ételekre való kicsitt hosszabb várakozás alatt jól éreztük magunkat, a gyerekek kaptak színezőt és színes ceruzákat. 

Szarvasragu leves, sok erdei gombával, burger, vadas marhapofa és (az átlagnál jóval igazibb!) cézársaláta szerepelt a gyermekmenük mellett. Mindenki elégedett volt. A marhapofa omlós, a vadas mártás tökéletes sűrítésű. A cézársalátában semmi oda nem illő zöldség nem volt, mint sokhelyütt, a burgerek pedig kiadósak és ízletesek voltak.

Az étlapon a reggeli falatok széles skáláját megtaláljuk, ahogyan a kávé és tea választék is pazar. Emellett az itallap elárulja azt is, hogy a célközönségbe nem csak az éhes, hanem a szomjas utazók is beletartoznak. Az alkoholos italkínálat igen gazdag és gondosan válogatott, de az ízesített limonádék, a szörpök, a házi készítésű ice tea, a frissen facsart narancslé a létező összes napszakhoz, alkalomhoz és vendégkörhöz tartozó fogyasztási igényt kielégítik.

Mindenképp meg kell említeni, hogy a bisztró jól árazott heti ebédmenüt is kínál, melyet ugyan – ünnepnap lévén – megkóstolni nem tudtunk, de azt megállapítottuk, hogy az alapanyagok és az menü összeállítás alapján érdemes lenne kipróbálni.

Az étteremnek kiváló, jól áttekinthetó és informatív honlapja van, ahol online foglalás is lehetséges. Az étteremben wilfi csatlakozási lehetőség is van.

A fizetésnél kicsit meglepődtünk, hogy  - bár SZÉP kártyás fizetési lehetőség van - "igazi" bankártyával nem tudjuk rendezni a számlát. Azt gondoljuk, hogy a mai világban ez elengedhetetlen lenne, így mindenképp megfontolásra ajánljuk ennek kialakítását, csakúgy mint a gyerekmenü bővítését.

Végezetüll meg kell jegyeznünk, hogy nagyon pozitívan értékeltük a szép alkalomhoz illő halloween-es dekorációt. Fetételezzük, hogy a dekoráció mindig alkalomhoz illő, ami növeli a látogatók gasztroélményét.