2024. november 21., csütörtök
Olivér névnapja

Rilette, azaz húspástétom megmaradt sült húsból

2023-01-16 14:17 | Nézettség: 8072
Kevés olyan család van, ahol az ünnepek, nagy családi összejövetelek után ne maradna jócskán sülthús, amivel valamit kezdeni kell. Egy tökéletes megoldás ezen maradékok felhasználására, hogy készítsünk belőle rilettet, azaz hóspástétomot, melyet még napokig, akár hetekig is jó étvággyal fogyaszthatunk.

A rilette elkészítése nagyon egyszerű, nem kell sütni, főzni, talán csak egyedül a hagymát érdemes vajon üvegesre párolni, de ez sem kötelező. 

Hozzávalók

  • 60 dkg maradék sülthús (tarja, oldalas, karaj, kacsa, liba)
  • 20 dkg kacsazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

 

Rilette, azaz húspástétom megmaradt sült húsból

Elkészítés

Szükségünk van egy aprítógépre és edényekre, melyekben a hűtőben tárolhatjuk a kész pástétomot. 3 egységnyi húshoz 1 egységnyi kacszsírt adunk, hozzátesszük a megpirított hagymát és a fokhagymát, ózzuk, borsozzuk és az aprítógéppel darabmentesre aprítjuk.

Kóstoljuk meg és utólag még ízesíthetjük. Ezt követően edényekben pakoljuk és a hűtőszekrényben tároljuk. 

Nézd meg a videó, melyben minden benne van!

 

További tartalmak a témában

Újházi fröccs: kovászos uborka leve borral

Újházi fröccs: kovászos uborka leve borral

2023-08-08 23:05 | Nézettség: 2130
A fröccs a nyari meleg esték itala, ráadásul magyar találmány, csakúgy mint az egyik alkotóeleme a szóda. Megszámlálhatalan fajtája létezik a hosszúlépéstől a Puskásfröccsig, mely frösszfajták leginkább a szóda és a bor arányában kölönböznek. A fröccsöt főként fehérborból készítjük, de megengedett a vörösborös fröccs, söt napjainkban a fiatalok kedvence a rose fröccs.
2023-08-08 23:05 | Nézettség: 2130
Tovább olvasom »
Gambas Pil Pil - rákok fokhagymás chilis olajban | Andalúziában jártunk

Gambas Pil Pil - rákok fokhagymás chilis olajban | Andalúziában jártunk

2023-01-03 08:00 | Nézettség: 1958
Egy barátomnál jártunk Andalúziában, Fuengirolában, ahol épp belecsöppentünk egy gasztro fesztiválba. Minden nap fix előre bejelentett áron, ami 3,5 EURO volt az adott étterem erre az alkalomra készített specialitását lehetett megkóstolni egy pohár üdítő, bor vagy sör kiséretében. Naponta több éttermet is kipróbáltunk és pontoztunk.
2023-01-03 08:00 | Nézettség: 1958
Tovább olvasom »