2024. május 26., vasárnap
Fülöp névnapja

Rilette, azaz húspástétom megmaradt sült húsból

2023-01-16 14:17 | Nézettség: 5162
Kevés olyan család van, ahol az ünnepek, nagy családi összejövetelek után ne maradna jócskán sülthús, amivel valamit kezdeni kell. Egy tökéletes megoldás ezen maradékok felhasználására, hogy készítsünk belőle rilettet, azaz hóspástétomot, melyet még napokig, akár hetekig is jó étvággyal fogyaszthatunk.

A rilette elkészítése nagyon egyszerű, nem kell sütni, főzni, talán csak egyedül a hagymát érdemes vajon üvegesre párolni, de ez sem kötelező. 

Hozzávalók

  • 60 dkg maradék sülthús (tarja, oldalas, karaj, kacsa, liba)
  • 20 dkg kacsazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

 

Rilette, azaz húspástétom megmaradt sült húsból

Elkészítés

Szükségünk van egy aprítógépre és edényekre, melyekben a hűtőben tárolhatjuk a kész pástétomot. 3 egységnyi húshoz 1 egységnyi kacszsírt adunk, hozzátesszük a megpirított hagymát és a fokhagymát, ózzuk, borsozzuk és az aprítógéppel darabmentesre aprítjuk.

Kóstoljuk meg és utólag még ízesíthetjük. Ezt követően edényekben pakoljuk és a hűtőszekrényben tároljuk. 

Nézd meg a videó, melyben minden benne van!